Zebra koláč z polohrubé špaldy
Ingredience:
Těsto:
- 30 dkg polohrubé špaldové mouky Pernerka
- 3 dl smetany ke šlehání 31%
- 15 dkg cukru krystal nebo krupice
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 3 celá vejce
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
- podle potřeby 5 až 7 lžic mléka
Dále:
- 3 lžíce kakaa
- máslo a mouku do formy
Tipy a Triky:
Pokud budete chtít mít zebru vyšší, těsto dejte do menší dortové formy.
Postup:
Smetanu vyšleháme téměř dotuha, přidáme cukr a opět šleháme. Vyšlehaná hmota nebude, jako když šleháte smetanu na ozdobu.
Přidáme celá vejce, vanilkový cukr, vyšleháme a přimícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme na dvě stejné části. Do jedné části přimícháme kakao, přilijeme trochu mléka, aby těsto lehce teklo.
Do máslem vymazané a moukou vysypané formy o průměru 25 cm dáváme lžící těsto vždy na střídačku, to znamená, hnědé, světlé, hnědé atd. Vždy cca 2 lžíce těsta.
Pečeme v předehřáté troubě na 185 stupňů cca 35 minut. Jestli je těsto upečené, zkusíme špejlí nebo párátkem a když se nebude lepit, je hotovo.
Formu odepneme a necháme vychladnout.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.