Vídeňské dortíčky

Share on Facebook
2 plechy porcí
3 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Těsto:

  • 22 dkg polohrubé mouky Pernerka
  • 5 dkg lískových oříšků
  • 5 dkg moučkového cukru
  • 15 dkg másla
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • Popřípadě 2 až 3 lžíce mléka

Náplň na DVĚ DÁVKY těsta:

  • 3 dl mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
  • moučkový cukr podle chuti
  • 7 dkg másla
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 3 až 5 dkg lískových ořechů

Na ozdobu:

  • podle chuti čokoláda a ořechy

 

 

Tipy a Triky:

Do těsta doporučujeme dát pár lžic mléka, bude se lépe vyvalovat.

Postup:

Namleté ořechy a ostatní suroviny na těsto zpracujeme rukou. Příště přidám do těsta ještě 2 lžíce mléka. Těsto dáme na půlhodinky do lednice. Propracujeme, vyválíme po částech na výšku 4 až 5 mm. Vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na plech s pečícím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 185 st. cca 16 minut. Prostě dozlatova. Až po vychladnutí sundáme z plechu.

Mléko uvaříme s pudinkovým práškem, vymícháme a do studeného zašleháme změklé máslo a ostatní suroviny na náplň.

Než budeme dortíčky slepovat, nechte náplň ztuhnout v lednici. Do dortíčků dáváme dost náplně a strany obalíme v rozemletých oříškách.

Dozdobíme čokoládou. S tímto krémem jsem je měla 5 dní v lednici. Samotné upečené tvary, můžeme mít napečené dopředu, nebo je mít v mrazáku.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.