Vdolky s hruškovými povidly

Ingredience:
Těsto:
- 200 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka
- 200 g hladké mouky
- 50 g cukru
- ½ kostky droždí (20g)
- 1 vejce
- Špetka soli
- Citronová kůra z jednoho citronu
- 250 ml mléka
- 50 g rozehřátého másla
Na zdobení:
- Hrušková povidla
- Šlehačka
- Tvrdý tvaroh na strouhání
Tipy a Triky:
- Můžeme použít i švestková povidla.
- Mezi povidla a šlehačku můžeme dát ještě lžičku zakysané smetany.
Postup:
Do malé misky rozdrobíme droždí se lžičkou cukru a přidáme pár lžic mléka. Droždí rozmícháme do hladké kaše a necháme vzejít kvásek. Trvá to cca 15 minut.
Do mísy si dáme nejprve suché suroviny: mouky, sůl, cukr, citronovou kůru a poté zalijeme mlékem, máslem a přidáme vejce. Nakonec přidáme kvásek a zaděláme těsto, které necháme 50 minut pod utěrkou kynout.
Vykynuté těsto si dáme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme cca 1,5 cm silný plát. Skleničkou vykrájíme vdolky. Doprostřed každého vdolečku uděláme ještě důlek (ne skrz).
V hrnci si rozpálíme olej, vložíme vdolky a ihned stáhneme teplotu na polovinu. Smažíme z obou stran do zlatova.
Po vychladnutí zdobíme vdolky hruškovými povidly, šlehačkou a strouhaným tvarohem.
Na vdolky můžeme použít i špaldovou polohrubou Pernerku.
Chcete mít ve spíži dostatek pšeničné Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.