Vdolky s hruškovými povidly

Share on Facebook
20 porcí
2 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

Těsto:

  • 200 g pšeničné polohrubé mouky Pernerka
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • ½ kostky droždí (20g)
  • 1 vejce
  • Špetka soli
  • Citronová kůra z jednoho citronu
  • 250 ml mléka
  • 50 g rozehřátého másla

 

Na zdobení:

  • Hrušková povidla
  • Šlehačka
  • Tvrdý tvaroh na strouhání



Tipy a Triky:

  • Můžeme použít i švestková povidla. 
  • Mezi povidla a šlehačku můžeme dát ještě lžičku zakysané smetany.



Postup:

Do malé misky rozdrobíme droždí se lžičkou cukru a přidáme pár lžic mléka. Droždí rozmícháme do hladké kaše a necháme vzejít kvásek. Trvá to cca 15 minut.

Do mísy si dáme nejprve suché suroviny: mouky, sůl, cukr, citronovou kůru a poté zalijeme mlékem, máslem a přidáme vejce. Nakonec přidáme kvásek a zaděláme těsto, které necháme 50 minut pod utěrkou kynout.

Vykynuté těsto si dáme na pomoučněnou pracovní plochu a vyválíme cca 1,5 cm silný plát. Skleničkou vykrájíme vdolky. Doprostřed každého vdolečku uděláme ještě důlek (ne skrz).

V hrnci si rozpálíme olej, vložíme vdolky a ihned stáhneme teplotu na polovinu. Smažíme z obou stran do zlatova.

Po vychladnutí zdobíme vdolky hruškovými povidly, šlehačkou a strouhaným tvarohem. 

Na vdolky můžeme použít i špaldovou polohrubou Pernerku.

Chcete mít ve spíži dostatek pšeničné Pernerky? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.