Tyrolské plněné taštičky

Share on Facebook
2 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Těsto:

  • 15 dkg žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 15 dkg polohrubé mouky Pernerka
  • polohrubá mouka na podsypávání podle potřeby
  • 1 větší vejce
  • 3 lžíce oleje
  • cca 15 lžic vlažné vody
  • sůl podle chuti

Náplň:

  • 15 dkg čerstvého špenátu
  • sůl a česnek podle chuti
  • 2 lžíce oleje nebo másla
  • 1/2 menší cibule
  • 10 dkg ricoty nebo balkánského sýru

Dále

  • máslo na potření uvařených taštiček
  • pažitka, parmazán  podle chuti

Tipy a Triky:

Postup:

Na másle nebo oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli (1 minuta), přidáme špenát, zalijeme trochu vodou a podusíme. Určitě budou stačit dvě minuty, ale hlavně musíme vydusit vodu. Osolíme, přidáme česnek a do vychladlé směsi přimícháme sýr.

Suroviny na těsto propracujeme rukou, přikryjeme a necháme v kuchyni odpočinout půl hodiny.

Kdyby jste při propracování měli těsto hodně tuhé, tak klidně přidejte ještě lžíci, dvě vody.

Těsto rozválíme na výšku max. 2 mm, vykrajujeme kolečka na které pokládáme náplň. Kolečka před přeložením a spojením k sobě určitě potřete vlažnou vodou, která těsto dobře spojí.

Vaříme v mírně slané vodě cca 5 minut. Záleží na síle vyváleného těsta. Určitě si zkuste jednu taštičku, než vyndáte všechny.

Vyndáme, potřeme máslem a pokud možno, hned podáváme. Sypeme parmazánem. 

Taštičky jsou tmavé, protože jsme použili část žitné mouky.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.