Turecké koláče

Share on Facebook
18 porcí
3 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Těsto:

  • 500 g  špaldové hladké mouky Pernerka 
  • 1 PL cukru
  • 1 ČL soli
  • 300 ml mléka
  • ½ kostky (21 g) čerstvého droždí
  • 70 g másla
  • 1 bílek

Náplň:

  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 ČL. skořice
  • 120 g másla 

Dále:

  • Vajíčko na potření

 

Tipy a Triky:

 Podle chuti můžeme posypat pistáciemi, mandlemi…

Postup:

Nejprve necháme vzejít kvásek. Trošku mléka lehce zahřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme cca 10-15 minut.

Do mísy dáme mouku, sůl, bílek, rozehřáté máslo, mléko, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme na teplém místě kynout cca 60 minut. 

Mezitím si připravíme náplň:  Rozpustíme si máslo a smícháme s cukrem a skořicí.

Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Z každé vyválíme dlouhý plát cca 0,5 cm tlustý, který si potřeme náplní a posypeme ořechy.  Zarolujeme jako roládu po delší straně do dlouhé “nohavice”.

Z rolády krájíme  trojúhelníky (krájíme vždy šikmo tak, aby po vykrojení vznikl trojúhelník). Každý trojúhelník poté ještě uprostřed vařečkou stlačíme. 

Dáme na plech, potřeme vajíčkem a necháme ještě cca 15 minut kynout.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Pečení je třeba hlídat, abychom dosáhli upečení dozlatova.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.