Tříbarevný koláč

Share on Facebook
Plech cca 30x40cm porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto č. 1

  • 200 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 100 g cukru
  • 100 g hery máslové
  • 1 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • 4 lžíce studené vody

Náplň

  • 3 tvarohy
  • 1 žloutek
  • 50 g cukru

Těsto č. 2

  • 200 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 200 g cukru
  • 2 žloutky
  • 2 bílky – vyšlehaný tuhý sníh
  • ½ prášku do pečiva
  • 150 ml oleje
  • 5 lžic studené vody

Tipy a Triky:

Pokud máte rádi hodně křehké zákusky, můžete zvolit pšeničnou polohrubou Pernerku.

Postup:

Těsto číslo 1: Smícháme všechny suroviny – vznikne nám tužší těsto, které namačkáme na dno plechu (můžeme vyložit pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou).

Náplň: Tvaroh smícháme s cukrem a žloutkem. Rovnoměrně rozetřeme na plech, ve kterém je již 1. vrstva těsta.

Těsto číslo 2: Vyšleháme žloutky a cukr do husté pěny,  postupně přidáváme olej a vodu. Vmícháme bílky a nakonec opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Těsto vylijeme na tvarohovou náplň.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.