Švestková galetka

Share on Facebook
12 porcí
2 / 5náročnost
95 min

Ingredience:

  • 125 g celozrnné špaldové mouky Pernerka
  • 125 g polohrubé mouky Pernerka
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 160 g másla pokojové teploty
  • 3 lžíce ledové vody
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • ½ kg švestek
  • Skořice na posypání
  • Třtinový cukr na posypání 
  • Máslo na potření 

Tipy a Triky:

Místo skořice můžete použít vanilku. Můžete použít i jiné sezónní ovoce – jablka, hrušky…

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. Smícháme všechny ingredience na těsto a vypracujeme hladké těsto ručně nebo si můžeme pomoci robotem.

Těsto necháme cca 60 minut v ledničce odpočinout.

Z těsta vyválíme kulatý plát. (Můžeme válet za pomoci dvou pečících papírů – na jedno těsto položíme a druhým těsto přikryjeme, těsto se tak nebude případně lepit na váleček a půjde snáze vyválet).

Vyválené těsto lehce pocukrujeme a posypeme skořicí.

Cca 5 cm od okraje klademe švestky a poté volný okraj přehneme, švestky opět lehce pocukrujeme a posypeme lehce skořicí. 

Pečeme cca 25 minut na 200 stupňů. Ihned po vyndání galetku pomažeme máslem a necháme vychladnout. 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.