Strouhaný tvarohový koláč

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Těsto:

  • 200 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 1 čokoládový puding (klidně i proteinový, ale dopručujeme prémiový puding horká čokoláda)
  • 2 PL holandského kakaa
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku s vinným kamenem
  • 50 g libovolného sladidla (my jsme použili xylitol)
  • 125 g změklého másla
  • 1 ks žloutku
  • 1 odměrka čokoládového/vanilkového proteinu (můžeme vynechat)
  • 4 PL vody

Tvarohová náplň:

  • 250 g jemného odtučněného tvarohu
  • 500 g hrudkovitého tvarohu
  • 1 ks žloutek
  • 2 bílky
  • špetka soli
  • 1 balíček třtinového vanilkového cukru
  • 40 g libovolného sladidla (my sme použili xylitol)
  • 1 odměrka vanilkového proteinu (můžeme vynechat)

Tipy a Triky:

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice.

Mezitím ve si ve větší míse připravíme tvarohovou náplň. Do mísy dáme tvaroh, žloutek, sladidlo, protein a promícháme. Potom si vyšleháme bílky se špetkou soli a opatrně vmícháme do tvarohu.

Vyndáme odpočaté těsto z ledničky a rozdělíme ho na dvě části. Menší pekáč si vymažeme máslem a vysypeme moukou.

První polovinu těsta si nastrouháme na dno formy, potom dáme tvarohovu náplň a navrch nastrouháme druhou část těsta. Pečeme při teplotě 180 °C cca 50 minut.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.