Snídaňové bulky

Share on Facebook
8 porcí
1 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

Těsto:

  • 450 g pohankové celozrnné hladké Pernerky 
  • 250 ml vlažného mléka (můžete nahradit vodou)
  • 1 sáček sušeného droždí (nebo ½ kostky čerstvého droždí)
  • 30 g tuku (můžete použít máslo, olej, sádlo)
  • ½ lžičky cukru 
  • 1 lžička soli

Na potření:

  • 1 vajíčko

Na posypání:

  • mák

 

Tipy a Triky:

Do těsta můžete podle chuti zapracovat i kousky slaniny, sýru, osmažené cibulky.

Pohankovou celozrnnou hladkou Pernerku můžete nahradit pšeničnou hladkou Pernerkou.

Postup:

Do mísy dáme všechny ingredience naráz. Mléko si vždy, pokud používáme máslo, jemně ohřejeme, aby se máslo rozpustilo a dobře se do těsta zapracovalo. Vše důkladně prohněteme, dokud se těsto nepřestane lepit – cca 2 minuty v robotu nebo 5 minut ručně.

Nachystáme si plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem – na jeden plech se vejde krásně 8 bulek. 

Z nelepivého těsta si vyválíme váleček podobný knedlíku. Rozřízneme ho na půl a pak každou půlku ještě na půl. Tím vzniknou stejně velké bulky a nemusíme je vážit. Je potřeba, aby byly bulky podobné váhy, aby se stejně rovnoměrně propekly. 

Dáme předehřát troubu na 220°C. Trvá to cca 20 minut a mezitím si bulky přendáme a plech s pečícím papírem a necháme „odstát/nakynout“ pod potravinářskou fólií. Nic se neděje, když bulky necháte kynout klidně o trošku déle.

Bulky potřeme rozkvedlaným vajíčkem s kapkou vody a posypeme libovolnou posypkou. Pečeme 10-12 minut na 220°C, dokud nejsou krásně zlaté.

Recept připravila @alishaeasycooking

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.