Slaný cuketový koláč

Share on Facebook
Dortová forma 23cm porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Těsto:

  • 400 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 250 g másla (pokojová teplota)
  • 1 ČL soli
  • 1 vejce

Náplň:

  • 200 ml  šlehačky
  • 5 vajec
  • Muškátový oříšek (cca půl čajové lžičky)
  • 1 ČL soli
  • 100 g nastrouhané goudy
  • 2 středně velké cukety

 

Na dokončení:

  • 100 g nastrouhané goudy



Tipy a Triky:

Na koláč můžeme použít i celozrnnou špaldovou hladkou Pernerku.

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce, sůl a zpracujeme hladké těsto. Můžeme použít robot. 

Hotové těsto natlačíme do dortové formy, a to včetně stěn formy.

Cuketu si nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a necháme vypotit – cca 10 minut. Poté papírovou utěrkou důkladně osušíme z obou stran.

V misce si rozšleháme vajíčka se šlehačkou, solí, nastrouhaným sýrem a muškátovým oříškem.

Část této směsi, cca 2/3, nalijeme do dortové formy.

Začneme s rolováním cukety. Nejprve si vezmeme jeden plátek, ten stočíme do malé ruličky, na ni přibalíme další plátek, další a další až nakonec nám vznikne velký kruh, který přendáme do dortové formy. Cuketu zalijeme zbylou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 50 minut.

Koláč necháme úplně vychladnout.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.