Semínkové krekry

Share on Facebook
1 plech porcí
1 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

  • 150 g mixu semínek (mák, dýně, slunečnice, lněné, konopné, sezam,…)
  • 30 g ovesných vloček
  • 70 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka (lze použít i špaldovou celozrnnou hladkou Pernerku)
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 4 lžíce olivového oleje (nejlepší je ochucený třeba bylinkový)
  • 4 lžíce studené vody
  • 1 lžička medu
  • Koření: ½ lžičky soli, špetka pepře,

Tipy a Triky:

  • Pokud máte rádi sýr, tak můžete před pečením posypat ještě sýrem tvrdého typu – čedar, parmazán, pecorino
  • Do těsta můžete přidat libovolné koření nebo bylinky podle chuti: drcený kmín, mletou papriku, provensálské koření, tymián, rozmarýn apod.

Postup:

Semínka smícháme s vločkami, zalijeme vodou, olejem, medem a necháme 10 minut odstát. 

Potom vmícháme sypké ingredience. Těsto by mělo být suché, ale musí držet pohromadě, takže pokud se moc drolí, přidáme 1-2 lžíce studené vody. 

Těsto dáme mezi dva pečící papíry a rozválíme je na tenkou placku. Můžeme nechat v celku a po upečení nalámeme na nesymetrické krekry, nebo před pečením tupým nožem nařežeme požadované tvary (například čtverečky). Pečeme tak, aby mezi jednotlivými kousky bylo vždy trochu místa (aby se k sobě nepřipekly). 

Troubu předehřejeme na 175 stupňů a pečeme 15-20 minut dozlatova.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.