Ruské bliny s tuňákem

Share on Facebook
10 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Na bliny:

  • 180 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka,
  • 200 ml mléka,
  • 1 vejce,
  • ½ lžičky mletého černého pepře,
  • 1 lžička soli. 

 

Na vrch:

  • 200 g zakysané smetany,
  • 1 lžička provensálského koření,
  • 1 lžíce sekané petrželky,
  • sůl,
  • 80 g tuňáka v konzervě.

Tipy a Triky:

Chcete-li si připravit bliny na tradiční způsob, vyměňte tuňáka za kaviár a vychutnejte si tuto pochoutku v tradičním provedení. 

Postup:

Do velké misky nasypeme mouku, přidáme pepř a sůl a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme mléko, přidáme žloutek a droždí a vše promícháme tak, abych vzniklo hladké tekuté těsto. Misku přikryjeme utěrkou a necháme jej 1 hodinu kynout.

Než těsto vykyne připravíme si dip ze zakysané smetany. Do menší misky vložíme zakysanou smetanu, přidáme provensálské koření, petrželku a dle chuti sůl. Vše promícháme a necháme chvíli odležet.

Když je těsto vykynuté, vyšleháme si zbylý bílek v tuhý sníh a sníh opatrně zamícháme do těsta. 

Ve velké pánvi si rozehřejeme trochu oleje a lžící na ní tvoříme kulaté bliny o velikosti cca 10 cm. Smažíme je cca 2 minuty z každé strany.

Bliny pomažeme připraveným dipem a dozdobíme dle chuti trochou tuňáka a petrželky.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.