Rebarborový koláč ze špaldové Pernerky

Share on Facebook
1 koláč porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 150 g másla (pokojová teplota)
  • 30 ml ledové vody
  • 20 g moučkového cukru
  • 1 čajová lžička skořice

Náplň:

  • 200 g rebarbory – nakrájenou na cca 1,5 cm proužky
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 ml smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 pudink – prášek 
  • 1 vejce

 

Tipy a Triky:

Použijte koláčovou formu 28 cm.

Postup:

Nejprve si zpracujeme křehké těsto ze všech surovin. Pracujeme velmi rychle, aby si máslo udrželo svoji pevnost (nejlépe to půjde v robotu). Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 30 minut v lednici odpočinout.

V míse smícháme tvaroh, smetanu, vejce a nakonec vmícháme cukr a pudinkový prášek.

Těsto rozválíme a vložíme do koláčové formy vymazané máslem tak, abychom vytvořili i okraje. Při tvarování si můžeme pomoc prsty.

Na dno formy poklademe nakrájenou rebarboru a zalijeme náplní.

Pečeme v předehřáté troubě na cca 175 stupňů cca 30 minut.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.