Rebarborový koláč s drobenkou

Share on Facebook
1 koláčová forma porcí
2 / 5náročnost
50 min

Ingredience:

Těsto:

  • 200 g celozrnné špaldové mouky Pernerka
  • 80 g třtinového cukru
  • Prášek do pečiva
  • 140 g tvarohu
  • 100 ml mléka
  • 60 ml oleje
  • 2 vejce

Náplň:

  • 400g Rebarbory – rebarboru oloupeme, pokrájíme a spaříme vroucí vodou. 

Drobenka

  • 100 g jemných ovesných vloček 
  • 100 g mandlí – můžou být na plátky nebo pouze lehce posekáme
  • 20 g másla
  • 1 PL třtinového cukru

Tipy a Triky:

Můžeme použít i jiné sezonní ovoce.

Postup:

Smícháme všechny ingredience na těsto do hladka.  

Těsto rozprostřeme na plech o velikosti 20 x 30 cm, na těsto poklademe rebarboru a nakonec posypeme drobenkou. 

Drobenku získáme smícháním všech ingrediencí. Promneme prsty. 

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.