Pudingový koláč

Ingredience:
Těsto:
- 140 g hladké špaldové mouky Pernerka
- 150 g mletých mandlí
- 1 celé vajíčko
- 1 žloutek
- 100 g másla
- 50 g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem (verze klasického)
Náplň:
- 2 balení premiového pudingu s vanilkovým luskem
- 950 ml mléka
- 3 balení vanilkového cukru s vanilkovým luskem
- sekané mandle na posypání
Tipy a Triky:
Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Postup:
Ze všech surovin na těsto si v robotu nebo rukama vypracujeme nelepivé těsto. Toto těsto si rozdělíme na dvě části, jedna bude malinko větší než druhá.
První (větší) vyválíme do kruhu a přendáme do dortové formy (my jsme měli 26 cm), kde těsto přitlačíme k formě a vytvoříme i vyvýšené okraje (proto jsem vzali větší díl). Na těsto si dáme uvařený vlažný puding. Následně přikryjeme druhou polovinou těsta, kterou jsem rovněž vyváleli do kruhu. Jemně spojíme kraje s vrchním dílem, posypeme mandlemi, který nešetříme.
Dáme péct na 25-30 minut při teplotě 160 stupňů s ventilátorem (abychom nespálili mandle). Jíst můžeme ještě teplé, ale koláč se bude špatně krájet. Ideální je koláč nechat vychladnout teprve poté krájet.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.