Pudingový koláč

Share on Facebook
1 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 140 g hladké špaldové mouky Pernerka
  • 150 g mletých mandlí
  • 1 celé vajíčko
  • 1 žloutek
  • 100 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1 ČL prášku do pečiva s vinným kamenem (verze klasického)

Náplň:

  • 2 balení premiového pudingu s vanilkovým luskem
  • 950 ml mléka
  • 3 balení vanilkového cukru s vanilkovým luskem
  • sekané mandle na posypání

 

Tipy a Triky:

Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Postup:

Ze všech surovin na těsto si v robotu nebo rukama vypracujeme nelepivé těsto. Toto těsto si rozdělíme na dvě části, jedna bude malinko větší než druhá.

První (větší) vyválíme do kruhu a přendáme do dortové formy (my jsme měli 26 cm), kde těsto přitlačíme k formě a vytvoříme i vyvýšené okraje (proto jsem vzali větší díl). Na těsto si dáme uvařený vlažný puding. Následně přikryjeme druhou polovinou těsta, kterou jsem rovněž vyváleli do kruhu. Jemně spojíme kraje s vrchním dílem, posypeme mandlemi, který nešetříme.

Dáme péct na 25-30 minut při teplotě 160 stupňů s ventilátorem (abychom nespálili mandle). Jíst můžeme ještě teplé, ale koláč se bude špatně krájet. Ideální je koláč nechat vychladnout teprve poté krájet.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.