Pomerančový cupcake

Share on Facebook
14 porcí
3 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Suroviny na korpusy

  • 2 pomeranče (450 g)
  • 60 g cukru
  • 80 g datlové pasty (Datlea)
  • 200 g pšeničné celozrnné hladké Pernerky
  • 50 g kakaa
  • 1⁄2 sáčku kypřícího prášku
  • 2 vejce od šťastných slepic
  • 90 ml slunečnicového oleje
  • 140 ml mléka
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • 40 g nasekané hořké čokolády
  • kůra z jednoho pomeranče

Suroviny na čokoládový základ

  • 375 ml 33% smetany 
  • 300 g kvalitní peckové čokolády 
  • 75 g cukru moučky 
  • 75 g másla

Suroviny krém

  • 500 g čokoládového základu 
  • 100 ml 33% smetany



Tipy a Triky:

Postup:

Pomeranče oloupejte, stáhněte ze slupky a nakrájejte na malé kostky. Společně s cukrem zkaramelizuje. Do zkaramelizovaných pomerančů přidejte ještě za tepla datlovou pastu, rozmíchejte a nechte vychladnout. Do mísy prosejte mouku, kakao, přidejte kypřící prášek a promíchejte. V míse od robotu vyšlehejte vejce, přidejte olej, mléko a šťávu z pomeranče. Postupně vmíchávejte sypké suroviny. Nakonec přidejte nasekanou čokoládu, kůru, zkaramelizovaný pomeranč a lehce naběračkou spojte s těstem. Hotové těsto plňte do předem připravených košíčků asi centimetr pod okraj. Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut na 165 °C. Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí. Dortíky vyndejte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. Po vychladnutí je vyndejte z plechu a nazdobte.

Čokoládový základ

V míse smíchejte cukr a kakao. Do většího hrnce nalijte smetanu a začněte zahřívat. Smetana se nesmí začít vařit. Jakmile bude teplá, přidejte máslo a nechte ho za stálého míchání rozpustit. Poté postupně přidávejte cukr s kakaem. Stáhněte z plotýnky a důkladně promíchejte. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a za stálého míchání ji přilejte do smetany. Uvařený čokoládový základ pořádně promíchejte a přelijte přes cedník (abyste měli jistotu, že bude základ perfektně hladký a nezůstane v něm kousek nerozpuštěné čokolády) do uzavíratelné mísy. V té ho nechte zchladnout, teprve poté uzavřete a nechte minimálně 24 hodin ztuhnout

Krém a dokončení

Ztuhlý čokoládový základ i smetanu vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému. Do mísy kuchyňského robotu odvažte potřebné množství čokoládového základu a přilijte smetanu. Postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty. Dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nelze zachránit. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jím vychlazené dortíky. Nazdobené dortíky dejte nejprve do ledničky, aby na nich krém ztuhl, teprve poté zdobte čerstvým ovocem.

Recept pripravila @leliscupcakes


Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.