Pohankovo-jablkové muffiny

Share on Facebook
15 porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

  • 220 g pohankové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 3 vejce 
  • 180 g cukru
  • 150 ml rozpuštěného másla
  • 50 ml mléka
  • 250 g tvarohu (ve vaničce)
  • ¼ lžičky vanilky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200 g nahrubo nastrouhaných jablek

Tipy a Triky:

Jablka můžete nahradit jiným sezónním ovocem. 

Postup:

Nejdříve si vyšleháme vejce s cukrem do krémové pěny (cca 5 minut). Přidáme tvaroh, máslo, vanilku a mléko a promícháme. Poté přidáme mouku a kypřící prášek a nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka. 

Připravíme si formu na muffiny. Použijeme papírové košíčky nebo si formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Košíčky nebo formičky plníme cca 1 cm pod okraj. 

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170° C cca 25-30 minut. 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.