Pizza šneci z kynutého těsta

Share on Facebook
12-14 rolek porcí
2 / 5náročnost
140 min

Ingredience:

Na těsto:

  • 500 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 30 g čerstvého droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 1 rovná lžíce třtinového cukru
  • 120 ml oleje
  • 8 g soli

Na náplň: 

  • 2 lžíce oleje
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř
  • 150 g slaniny
  • 60 g strouhaného sýra
  • 1 mozzarella

Tipy a Triky:

Postup:

Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy vlijeme vlažné mléko, přidáme lžíci cukru, zamícháme a přidáme rozdrobené droždí. 

Necháme 15 minut odpočívat a vzejít kvásek.

Přidáme olej, sůl a mouku a zpracujeme v hladké, pružné těsto nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň 80 minut. 

Mezitím si připravíme sugo. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli (restujeme pár minut) a na konci přidáme česnek. Přilijeme rajčata a protlak. Necháme provařit a dochutíme cukrem, solí, pepřem a oreganem. Připravené sugo necháme zchladnout.

Vykynuté těsto vyválíme na obdélník silný necelý centimetr. Potřeme sugem, kromě okrajů (okraje nebudeme potírat).  Na sugo postupně navrstvíme slaninu, strouhaný sýr a mozzarellu. Těsto zarolujeme a nakrájíme na cca 5 cm rolky. 

Vyskládáme do kulaté formy. Pečeme 45 minut na 180 stupňů.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.