Pita chléb (placky)

Share on Facebook
5 porcí
1 / 5náročnost
100 min

Ingredience:

Těsto:

  • 30 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
  • mouka na podsypávání podle potřeby
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru krystal nebo krupice
  • 1,5 dl + 2 lžíce vlažné vody

Náplň podle chuti:

  • Opečené maso, zelenina, dresink

Tipy a Triky:

Postup:

Suroviny na těsto dobře zpracujeme v hnětači, přikryjeme a necháme kynout. Po půl hodince, těsto přeložíme, vytvarujeme opět bochánek, přikryjeme a necháme dobře vykynout. Doba kynutí závisí na teplotě v kuchyni.

Těsto rozdělíme na pět dílů, každý díl vyválíme tak, aby byl silný 0,5 cm. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 až 20 minut dokynout.

Zkoušela jsem péct placky na suché pánvi, ale nejraději je peču v troubě na 250 st. Položime je na plech s pečícím papírem a na horním roštu jsou za 8 minut pěkně nafouklé. Placky vyndáme a troubu opět nahřejeme na 250 st. než budeme péct další várku.

Jestli-že  nebudeme placky plnit hned, určitě je přikryjeme utěrkou.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.