Pirohy s tvarohovo-jahodovou náplní

Share on Facebook
0 porcí
0 / 5náročnost
0 min

Ingredience:

Těsto:

  • 200 g pohanková celozrnná mouka Pernerka
  • 200 g pšeničná polohrubá mouka Pernerka
  • 100 ml vlažná voda
  • 1 ks vejce
  • Špetka soli

Náplň:

  • 200 g jemný tvaroh
  • 50 g jahodový džem

Ostatní:

  • Máslo
  • Moučkový cukr

Tipy a Triky:

Pirohy se dají udělá i na slano. Záleží na každém, co si zvolí.

Postup:

Všechny ingredience na těsto smícháme a necháme 15 minut odpočinout. .Na náplň smícháme tvaroh a džem. Těsto vyválíme na pomočeném válu na tenko.

Na plotnu dáme hrnec s vodu a přivedeme k varu. Mezitím si z těsta nakrájíme “pásky” a z nich potom čtverce. Na každý čtverec dáme náplň a slepíme.  Kdy voda v hrnec vře, přidáme do ní pirohy a vaříme cca 10 minut. Nejlepší jsou polité máslem a posypané cukrem.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.