Perník

Share on Facebook
1 pekáček porcí
1 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 120 g špaldová hladká mouka Pernerka
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka 
  • 1 PL kokosového oleje
  • 30 g sladidla (třtinový nebo kokosový cukr, med..) 
  • 1/2 kypřícího prášku do perníku 
  • 1 ČL jedlá soda
  • skořice a kakao
  • rozinky, ořechy, datle 
  • kvalitní marmeláda kyselejšího typu

Poleva:

  • 100 g hořké čokolády
  • 20 g kokosového oleje

Tipy a Triky:

Postup:

Ve větší míse smícháme vajíčka s mlékem a olejem, přidáme sladidlo a ostatní sypké ingredience. Množství skořice a kakaa závisí na vaší chuti, perník by ale měl tmavý a voňavý. 

Podle chuti přidáme další ingredience, které chceme mít v perníku. V našem případě jsou to rozinky a nasekané datle. Nejlépe vše promícháme ručně  metličkou nebo vařečkou. Před pečením si ještě vezmeme malou lžičku a do těsta přidáme 5 lžiček marmelády, dodá mu to šťavnatost a vláčnost. těsto pečeme při 170 °C cca 30 minut (těsto zkoušíme špejlí, podle potřeby případně prodloužíme pečení) 

Po vyndání z trouby necháme perník asi 15 minut odpočinout a následně potřeme marmeládou. Na závěr si nad párou rozehřejeme čokoládu s tukem a nalijeme na perník. Necháme ztuhnout v ledničce. Můžete podávat i když není čokoláda zcela vychladká. 

 

 

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.