Pařížské rohlíčky
Ingredience:
Těsto:
- 50 g špaldové celozrnné mouky Pernerka
- 250 g mletých vlašských ořechů
- 2 vejce
- 250 g cukr krystal
Krém:
- 250 g změklého másla
- 2 vejce
- 200 g cukr moučka
- 2PL kakaa
Na dokončení:
- 100 g vysokoprocentní čokoláda
- 50 g másla
Tipy a Triky:
Skladujeme v chladu při stále teplotě. Nejlépe v lednici (sklepě) v uzavřené dóze.
Na rohlíčky můžeme použít i rýžovou mouku Pernerka.
Postup:
Těsto:
Nejprve si zaděláme těsto. Vyšleháme si vejce s cukrem a poté zašleháme ořechy s moukou. Těsto je řidší (ne však řídké, pokud by bylo, přidejte ještě trošičku mouky). Těstem naplňte cukrářský sáček a stříkejte na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky. Lze také tvarovat rohlíčky rukou – v tomto případě mějte ruce vždy namočené ve studené vodě.
Pečeme na 170 stupňů cca 7 minut – do zlatova.
Krém:
Do hrnce si dáme trochu vody a dáme vařit. Na hrnec si položíme mísu, do které si rozklepneme vajíčka a metličkou šleháme. Přidáme cukr a opět šleháme. Když se nám vajíčka s cukrem spojí, přidáme kakao a opět šleháme. Necháme stranou. Do další mísy dáme změklé máslo, které začneme šlehat (trvá to cca 5 minut) poté začneme přidávat kakaovou směs. Tímto krémem si naplníme cukrářský sáček a dáme na chvíli do lednice, aby nám krém netekl.
Krém stříkáme na již vychladlé rohlíčky. Rohlíčky s krémem si dáme opět do ledničky.
V rendlíku rozpustíme máslo s čokoládou.
Vychlazené rohlíčky polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.