Panettone

Share on Facebook
1 velký bochník cca 550 g porcí
3 / 5náročnost
160 min

Ingredience:

  • 400 g pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 150 ml mléka
  • 85 g rozpuštěného vlažného tuku (nejlépe 1/3 oleje 2/3másla)
  • 70 g cukru (nejraději máme třtinový, ale může být obyčejný)
  • ½ hrníčku mixu sušeného ovoce přes noc namočeného v rumu (já dávám rozinky/brusinky/meruňky)
  • ½ hrníčku ořechů (já mám nejraději plátkované mandle nebo pistácie, ale můžete využít jakékoliv)
  • 2 proužky čokolády (můžete vynechat)
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 3 vajíčka M
  • 1 vanilkový cukr (nebo pár kapek vanilkového aroma)
  • 1+1 lžička citronové kůry a šťávy
  • 1+1 lžička pomerančové kůry a šťávy (můžete vynechat)
  • Špetka soli
  • Vejce s kapkou vody na potření 

Tipy a Triky:

Postup:

Mléko jemně prohřejeme s máslem a poté v míse zaráz smícháme všechny ingredience – hněteme na malé otáčky, dokud se těsto nepřestane lepit. Poté necháme kynou zakryté 60 min. 

Nyní opatrně popřekládáme těsto, aby se do něj dostal vzduch, vložíme do kulaté formy/hrnce, uděláme z pečícího papíru tubus, který nám podrží tvar, protože panettone vykyne hodně do výšky, a necháme kynout ještě alespoň 90 minut. 

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, potřeme vršek rozšlehaným vajíčkem s kapkou vody, posypeme plátky mandlí a dáme péct na cca 45 minut.

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.