Ostružinový cheesecake

Share on Facebook
1 koláč porcí
3 / 5náročnost
100 min

Ingredience:

Korpus

  • 180 g žitné celozrnná hladké mouky Pernerky
  • 100 g změklého másla – může být napůl rozehřáté z mikrovlnné trouby
  • 150 g cukru
  • 1PL skořice
  • Nastrouhaná kůra z jednoho citronu

Náplň:

  • 500 g čerstvého krémového sýru (Lučina, Philadelphia…)
  • 250 ml šlehačky 
  • 100 g cukru
  • 3 vejce

Ostružinový přeliv:

  • 250 g ostružin
  • 1PL  cukru
  • 3PL vody
  • Čerstvé ostružiny na ozdobení

Tipy a Triky:

Použili jsme formu  na koláč o průměru cca 30 cm 

Postup:

Na korpus smícháme všechny ingredience dohromady a vytvoříme těsto, které upěchujeme na dno a po stranách formy. Dáme péct do předehřáté trouby  na 170 stupňů –  cca 15 minut.

Mezitím si smícháme všechny ingredience na náplň. Pro usnadnění práce použijeme robota.

Tuto náplň nalijeme na korpus poté, co ho vyndáme z trouby.

Do rendlíku dáme ostružiny, které vidličkou rozmačkáme, přidáme cukr a vodu a povaříme. Vaříme do lehkého zhoustnutí, aby nebyla směs příliš řídká.Tuto směs nalijeme na náplň. 

Takto hotový koláč dáme do trouby. Nejdříve pečeme 15 minut na 170 stupňů a poté ztlumíme na 110 stupňů a ještě pečeme cca 50 minut.

Koláč před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme dát do ledničky alespoň na 2 hodinky.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.