Nekynuté buchty

Share on Facebook
15 porcí
1 / 5náročnost
50 min

Ingredience:

  • 200 g špaldové hladké mouky Pernerka
  •  50 g špaldové celozrnné mouky Pernerka
  •  250 g jemného odtučněného tvarohu
  •  2 vajíčka 
  •  4 PL březového cukru 
  • špetka soli
  •  3/4 balíčku kypřícího prášku s vinným kamenem 
  • povidla, domácí marmeláda, nutella, čokoláda, tvaroh…

Tipy a Triky:

Do náplně můžeme dát i oblíbené ovoce, skvělé jsou třeba s hruškami.

Postup:

Ve větší míse si vyšleháme vajíčka s cukrem a špetkou soli do pěny, přidáme tvaroh a dobře promísíme. Na závěr přidáme mouku s kypřícím práškem a vypracujeme těsto. Pokud těsto lepí, přidáme ještě  mouku. 

Na pomoučeném vále vyválíme těsto na obdélník, nakrájíme na pásy a ty rozdělíme na čtverečky, které plníme podle chuti povidly, marmeládou, nutellou nebo tím, co máme rádi. 

Hotové bochníčky pokládáme vedle sebe do pekáčku s papírem na pečení. Pečeme při teplotě 190 stupňů po dobu 15 minut. Pak buchty vyndáme z trouby, potřeme mlékem a pečeme ještě 5–7 minut.

Buchty po upečení pocukrujeme a můžeme se do nich rovnou pustit, protože jsou skvělé teplé. 

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.