Mechový dort

Share on Facebook
1 dort porcí
3 / 5náročnost
50 min

Ingredience:

Těsto:

  • 250 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 250 g baby špenátu – rozmixovaného dohladka
  • 1 prášek do pečiva
  • Citronová kůra z jednoho citronu
  • Šťáva z ½ citronu
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce
  • 175 ml oleje

Náplň:

  • 2 šlehačky 30%
  • 2 polotučné tvarohy
  • 2 vanilkové cukry
  • Ztužovač šlehačky

Tipy a Triky:

Korpus – malá dortová forma cca 22 cm.

Postup:

Nejprve si vyšleháme vejce s cukrem do pěny.

Tyčovým mixérem si rozmixujeme špenát úplně do hladké šťávy. Šťávu přidáme k pěně z cukru a vajec a promícháme. 

Přidáme všechny ostatní ingredience a ještě chvíli mixujeme.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.

Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut (čas je orientační , musíme pečlivě hlídat)

Po upečení rozkrojíme dort 2x. (Pro rovný řez můžeme použít i nit. Nožíkem si naznačíme v korpusu kolem dokola rýhu, do které poté obtočíme nit a překrojíme podobně jako knedlíky.)

Korpus necháme vychladnout.

Připravíme si krém. 

V mixeru vyšleháme nejprve šlehačku, přidáme tvaroh a šleháme dál. Nakonec přidáme cukr a ztužovač. 

První plát korpusu pomažeme částí krému, přiklopíme druhým plátem a opět pomažeme, tentokrát i z boku. Třetí plát rozdrobíme (rukou nebo lžičkou, jde to snadno) a naneseme na vrch a i strany dortu.  

Necháme uležet v ledničce minimálně 2 hodiny.

Před servírováním můžeme ozdobit čerstvým ovocem.

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.