Mechový cupcake

Share on Facebook
12/14 porcí
3 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Suroviny na korpusy

  • 300 g špaldové hladké mouky Pernerka
  • 375 g čerstvého špenátu
  • ½ avokáda (115g)
  • ½ banánu (70g)
  • šťáva z jedné menší limety
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 2 vejce od šťastných slepic
  • 170 g cukru
  • 160 ml slunečnicového oleje

Suroviny na krém

  • 220 g mascarpone
  • 220 ml 33% šlehačky
  • 15 g cukr moučka (nemusí být vůbec)

Tipy a Triky:

Postup:

Postup přípravy korpusu

Nejprve omyjte špenát, nechte ho okapat a poté vložte i s avokádem, banánem a šťávou z limetky do mixéru. Rozmixujte dohladka. Zvládnete to i tyčovým mixérem, jen to dá trochu víc práce. Do větší mísy odvažte špaldovou mouku a ručně (stačí lžící) do ní zamíchejte kypřící prášek. Do mísy od kuchyňského robotu vložte vejce s cukrem a balónovou metlou je vyšlehejte do pěny. Stáhněte robot na nejnižší otáčky a po částech přilejte slunečnicový olej. Vypněte robot, vyměňte balónovou metlu za pádlo, přidejte do mísy přeipravenou špenátovou směs a promíchejte. Nadvakrát přidejte špaldovou mouku a vždy pořádně promíchejte. Košíčky plňte vrchovaté.

Pečte v předehřáté troubě 25 minut na 175°C. Abyste si byli jistí, že jsou dortíky dopečené, proveďte test špejlí. Dortíky vytáhněte z trouby a nechte vychladnout přímo v plechu. Po vychladnutí je vyndejte z plechu. Těsto by vám mělo vyjít na 14 košíčků (budete tedy potřebovat dva plechy).

Postup přípravy krému

Základ je držet se poměru 50:50, tedy stejné množství mascarpone jako šlehačky. Mně se osvědčilo vyšlehat všechno spolu dohromady. Mascarpone i šlehačku vyndejte ledové přímo z lednice, odvažte do mísy kuchyňského robotu spolu s moučkovým cukrem a pozvolna pusťte robota na nejvyšší otáčky. Krém je potřeba hlídat, aby se nepřešlehal. Jakmile uvidíte, že je tuhý, vypněte robota, jinak se krém srazí. Šlehačka se může přešlehat a krém pak už nejde nijak zachránit. Osobně jsem pro úplně čistou variantu bez cukru – jsem hodně šlehačkový typ. Cukr můžete samozřejmě přidat podle chuti. Jen myslete na to, že čím více moučkového cukru, tím větší tendenci má krém řídnout. 

Po vychladnutí vezměte dva korpusy a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Získáte tak mechovou drobenku. Špachtlí naneste na dortíky krém a vytvarujte ho do úhledných kupolí. Mechovou drobenkou ze dvou cupcakes dortíky zasypte tak, abyste zakryli celý krém. Dozdobte ovocem a jedlými květy, třeba maceškami.

Recept připravila @LelísCupcakes

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.