Máslové rohlíky

Share on Facebook
12 porcí
1 / 5náročnost
25 min

Ingredience:

  • 450 g hladké pšeničné mouky Pernerka 
  • 250 ml vlažného mléka (můžete nahradit vodou)
  • 1 sáček sušeného droždí (nebo ½ kostky čerstvého droždí)
  • 30 g másla+olej v poměru 2/3 na 1/3 (můžete nahradit sádlem)
  • ½ lžičky cukru, 
  • 1 lžička soli.

Na posypání:

  • kmín
  • mák
  • sezam
  • sůl
  • sýr

Na potření:

  • 1 vajíčko

Tipy a Triky:

Pokud máte rádi obří rohlíky, tak udělejte jen 8 dílků (které budou větší)  je cca 12 minut

Do těsta můžete zapracovat i kousky slaniny, sýru, osmažené cibulky podle chuti.

Postup:

Do mísy, ve které budeme hníst těsto,  si dáme mouku, do které uděláme důlek a do něj dáme všechny ingredience (mléko a máslo „vlažné“). Nebojte se toho – žádné dělání kvásku – se sušenými kvasnicemi to jde samo. Vše důkladně prohněteme, dokud se těsto nepřestane lepit – cca 2 minuty v robotu/ 5 minut ručně.

Nachystáme si dva plechy vyložené alobalem/pečicím papírem – na každý budeme dávat péct 6 rohlíků. 

Těsto si rozdělíme na 3 stejně velké koule, kouli rozřízneme na 4 stejné díly tvaru trojúhelníku. Trojúhelníkový dílek rukou roztáhneme do ploššího trojúhelníku a za pomoci válečku na pomoučeném válu rozválíme do velkého tenkého trojúhelníku. Základnu trojúhelníku máme směrem k sobě a pomalu rolujeme jako roládu směrem od sebe, až vznikne tvar rohlíku. 

Dáme předehřát  troubu na 220 °C. Trvá to cca 20 minut a mezitím necháme „odstát/nakynout“ rohlíky pod potravinářskou fólií.

Rohlíky potřeme rozkvedlaným vajíčkem s kapkou vody a posypeme libovolnou posypkou. Pečeme 10 minut na 220°C.

Recept připravila @alishaeasycooking

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.