Loupáčky z rýžové mouky

Share on Facebook
8 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

  • 500 g rýžové hladké mouky Pernerka 
  • 40 g cukru (ideálně třtinový)
  • 1 sáček vanilkového cukru 
  • 1 sáček sušeného droždí (nebo 21 g čerstvého)
  • 30 g másla (můžete nahradit olejem)
  • 100 ml mléka
  • 180 ml vody
  • špetka soli
  • 1 vejce na pomazání loupáčků před pečením
  • Mák na posypání

Tipy a Triky:

Loupáčky rozkrojte a natřete vyšlehaným tvarohem a pokapte marmeládou.

Postup:

Mírně zahřejeme vodu s mlékem a máslem, aby se rozpustilo. 

Do mísy kuchyňského robota dáme všechny ingredience a necháme vypracovat nelepivé těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme cca 1 hodinu kynout při pokojové teplotě (když necháte kynout déle, tak nevadí).

Pomoučíme si vál, těsto rozděláme na dva stejně velké bochánky. Bochánek si rozválíme na placku vysokou cca 0,5 cm a rozkrájíme na 4 části jako pizzu. Zarolujeme stejně jako třeba rohlíky.

Dáme předehřát troubu na 200 stupňů. Loupáčky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. (Mezitím nám loupáčky ještě trošku dokynou). 

Těsně před pečením loupáčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem. Pečeme na 200 stupňů cca 15-20 minut.

Recept připravila @Alishaeasycooking

Chybí vám se spíži Pernerka a přitom chcete péct? Objednejte si ji v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.