Kynutý borůvkový koláč

Share on Facebook
1 plech porcí
2 / 5náročnost
140 min

Ingredience:

Těsto:

  • 40 dkg polohrubé špaldové mouky Pernerka
  • 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • sušené droždí na ½ kg mouky
  • 3/4 malé lžičky soli
  • 1 citron (kůra)
  • 10 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 2 dl mléka

Žmolenka:

  • 15 dkg polohrubé mouky Pernerka
  • 8 dkg másla
  • 8 dkg moučkového cukru

Dále:

  • máslo na vymazání plechu podle potřeby
  • 1 vejce a 2 lžíce mléka na potření okrajů
  • čerstvé nebo zmražené borůvky podle chuti

Tipy a Triky:

Postup:

Rozpuštěné máslo, vlažné mléko a ostatní suroviny na těsto dobře zpracujeme v hnětači. Přikryjeme a necháme vykynout. Určitě to bude hodina, ale i více, záleží na teplotě v kuchyni.

Suroviny na žmolenku zpracujeme rukou do malých hrudek a zatím dáme stranou.

Vykynuté těsto roztáhneme na máslem vymazaném plechu o velikosti 30×40 cm. Nezapomeneme udělat také menší okraje. Těsto přikryjeme a necháme dokynout cca 20 minut.

Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem, na těsto rozprostřeme borůvky, posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby na 195 st.

Pečeme asi 25 minut a krájíme lehce vychladlé.

 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.