Karlovarský knedlík

Share on Facebook
2 šišky porcí
1 / 5náročnost
35 min

Ingredience:

Knedlík:

  • 100 g hrubé pšeničné mouky Pernerka
  • 280 g nakrájených starších rohlíku (7ks)
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Nasekaná petrželka cca 2 hrsti

Další:

  • Potravinářská folie




Tipy a Triky:

  • Kostky rohlíku si pro lepší chuť můžeme opéct  na pánvičce.
  • Můžeme použít i celozrnnou špaldovou hladkou mouku Pernerka.

Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostky a necháme oschnout.

Do misky si nalijeme mléko, žloutky, sůl a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Přidáme petrželku a zamícháme. Přidáme mouku a opět zamícháme.

Z bílků si vyšleháme hustý sníh, který přidáme ke směsi. 

Do směsi přidáme rohlíky a důkladně promícháme.

Ustřihneme si plát potravinářské folie, který naplníme knedlíkovou směsí. Směs nedáváme až do okrajů, abychom mohli zabalit jako bonbón. 

Do velkého hrnce dáme vařit vodu.

Bochníky naplněné knedlíkovou směsí, vložíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut a poté je vytáhneme, propícháme je a necháme chvilku odpočinout.

Odstraníme fólii a krájíme na plátky.

Chcete mít doma dostatek Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.