Jednoduchá ořechovo-špaldová bábovka

Share on Facebook
1 porcí
1 / 5náročnost
80 min

Ingredience:

Těsto:

  • 100 g vlašských nebo pekanových ořechu – mletých nebo drcených
  • 300 g špaldové celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 2 hrsti hrozinek
  • 300 g nastrouhané mrkve
  • 300g bílého jogurtu
  • 100 g cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 150 ml mléka
  • 2 lžičky skořice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička škrobu
  • 2 vejce

Poleva:

  • 200 g moučkového cukru
  • 1 lžíce horké vody
  • 2 lžíce citronové šťávy

Tipy a Triky:

Hrozinky budou ještě lepší pokud je namočíme v rumu.  Trochu rumu můžeme přidat i do samotné bábovky. 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.

Všechny ingredience  na těsto smícháme dohromady. Důkladně promícháme.

Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme moukou.

Pečeme cca 55 minut.

Ingredience na polevu smícháme dohromady a polijeme již upečenou  a vychladlou bábovku.  

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.