Hruškový obrácený koláč

Share on Facebook
1 koláč porcí
1 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

  • 5 hrušek
  • 2 vejce
  • 20 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 75 až 100 ml mléka
  • 15 dkg másla
  • 12 dkg cukru krystal nebo krupice
  • 4 lžíce cukru krystal nebo krupice na vysypání formy
  • máslo na vymazání formy

Tipy a Triky:

Místo špaldové hladké Pernerky můžete použít pšeničnou hladkou Pernerku.

Postup:

Formu o průměru 25 cm vymažeme máslem a vysypeme cukrem.  Oloupeme hrušky, vykrájíme jádřince, nakrájíme na  osminky a naskládáme na cukr. Můžeme posypat i skořicí.

Vyšleháme vejce s cukrem, ale kousky cukru tam zůstanou, tak se nelekejte. Přidáme ostatní suroviny, promícháme a natřeme na hrušky.

Pečeme v předehřáté troubě na 175 stupňů na spodním roštu cca 35 minut.

Formu odepneme a necháme dobře vychladnout. Překlopíme na talíř a krájíme.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.