Hrnková maková bublanina

Share on Facebook
23 cm forma porcí
1 / 5náročnost
30 min

Ingredience:

  • 2 hrnky pšeničné hladké Pernerky (můžete použít i pšeničnou celozrnnou hladkou Pernerku)
  • ½ hrnku nemletého máku
  • 1 hrnek rostlinného oleje 
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky mixu ovoce
  • 1/2 třtinového cukru + 1 lžíce na posypání
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 “panák” vody (nebo mléka)

Tipy a Triky:

  • Místo vysypání formy můžeme použít pečicí papír. 
  • Bublanina je výborná i se švestkami. Ty můžeme pro lepší chuť namočit do rumu.



Postup:

Zapneme troubu na 200°C, aby se nám stihla předehřát, protože recept je opravdu rychlý.

Mák zalijeme vodou/mlékem, aby se „nacucal“ a nebral později vlhkost bublanině. 

Nachystáme si větší mísu, do které nasypeme všechny ingredience kromě ovoce, a metlou promícháme v hladké těsto.  Pokud je těsto moc husté, tak můžete přilít ještě trošku vody nebo mléka.

Dortovou formu vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou (kdo chce, může na vysypání použít i kokos) 

Na těsto naskládáme ovoce a posypeme ještě třtinovým cukrem. S formou opatrně bouchneme, aby si vše sedlo a v těstě nebyl zbytečné vzduchové bubliny.

Bublaninu vložíme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca 25 minut.

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek nejen pšeničné Pernerky? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.