Hřebeny s ořechovu náplní

Share on Facebook
20 porcí
2 / 5náročnost
160 min

Ingredience:

Těsto:

  • 35 dkg hladké špaldové mouky Pernerka
  • 15 dkg celozrnné hladké špaldové mouky Pernerka
  • sušené droždí na ½ kg mouky
  • 10 dkg cukru krystal
  • 1 vejce
  • 5 dkg másla
  • 2 dkg sádla
  • 1 citron (kůra)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 dl mléka
  • 1 vejce na potření těsta

Náplň:

  • 30 dkg vlašských ořechů
  • 20 ks kulatých piškotů
  • 1 dl mléka
  • 5 dkg medu
  • moučkový cukr podle chuti
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce rumu

Tipy a Triky:

Postup:

Do 1 dl mléka rozmícháme droždí. Do hnětače dáme ostatní suroviny a rozpuštěné máslo se sádle, přilijeme droždí s mlékem a dobře vypracujeme. Přikryté necháme kynout klidně 2 hodinky. Prostě to musí být pěkně vykynuté.

Ořechy a piškoty umeleme, přidáme ostatní suroviny na náplň a promícháme.

Vykynuté těsto vyválíme na velikost 50 x35 cm .Během vyvalování podsypáváme. Těsto rozřízneme na tři nebo čtyři pruhy, to podle toho, jak chcete mít hřebeny velké.

Nandáme náplň, srolujeme, nařežeme na kousky a ty ještě nařežeme do poloviny.

Pokládáme na plech s pečícím papírem, necháme dokynout 30 minut.

Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 195 st. dozlatova cca 19 minut.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.