Hot cross buns

Share on Facebook
9 porcí
3 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

  • 250 g hladké pšeničné mouky Pernerka
  • 150 ml mléka pokojové teploty
  • 40 g cukru
  • 1 špetka soli
  • Sáček (8 g) sušeného droždí
  • 25 g másla – pokojové teploty
  • 1 vejce
  • 40 g rozinek
  • 1 jablko – nakrájené na kostičky
  • Čajová lžička skořice
  • Med na potření

Kříže

  • 11 lžic studené vody
  • 75 g Bio hladké mouky

Tipy a Triky:

Místo medu můžete pomazat meruňkovou marmeládou. Do těsta také můžete přidat kandované ovoce nebo nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného pomeranče. 

Postup:

Nejprve smícháme mouku, cukr, droždí, sůl a skořici. Přidáme máslo a promícháme tak, aby se všechno máslo vstřebalo do mouky. 

Přidáme rozšlehané vajíčko a mléko – vypracujeme těsto v robotu – těsto se bude zdát lepivé – to je v pořádku. Lehce pomoučněte a metlou oddělte od stran mísy a nechte hodinu kynout. 

Po cca 60 minutách přidejte rozinky a jablíčko a důkladně zapracujte. 

Nechte kynout 30 minut.

Těsto rozdělte na 9 bochánku, dejte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte mezi bochánky cca 1 cm prostor a nechte 15 minut kynout.

V misce smícháme mouku a vodu (na kříže) dáme do cukrářského sáčku a úzkou špičatou koncovkou tvoříme kříže.

Rozpalte troubu na 220 stupňů a pečte 10 minut, poté stáhněte na 200 stupňů a ještě 7-10 minut pečte.

Po upečení pomažeme medem.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.