Haruľa

Share on Facebook
10 porcí
1 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

  • 3 PL hladké špaldové Pernerky
  • 700 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 PL sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • kmín
  • 1 ks cibue
  • 2 stroužky česneku
  • sádlo

Tipy a Triky:

Velikost si sami vybereme podle toho, jestli máme rádi větší nebo menší.

Postup:

Nastrouháme brambory, cibuli a česnek. Do nastoruhané směsi přidáme mouku, vajíčko, sůl a koření podle chuti. Vytvoříme středně husté těstíčko.

Na pánvi rozehřejeme sádlo a začneme tvořit haruľky – menší naběračkou nebo lžící nanesme těsto a usmažíme ho do zlatova z obou stran.

Podáváme jen se zakysanou smetanou nebo orestovanými kousky slaniny a cibulky podle chuti.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.