Halušky s bryndzou a uzeným masem

Share on Facebook
2 porcí
1 / 5náročnost
40 min

Ingredience:

  • 30 dkg hrubé mouky Pernerka
  • 40 dkg syrových brambor
  • sůl podle chuti
  • 15 až 20 dkg bryndzy
  • 25 dkg anglické slaniny

Tipy a Triky:

Postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova. Dáme vařit vodu, kterou lehce osolíme.

Syrové brambory nastrouháme na jemném vzorku struhadla a pokud nebudou mít hodně vody, tak jí nevymačkáváme. Hodně vody mají nové brambory a z těch to opravdu nedělejte.

Brambory osolíme a přimícháme mouku. Pravděpodobně se s množstvím mouky  nesejdeme a to kvůli typu brambor.

Zkuste do vody dát malý kousek těsta a když se nerozvaří, zavaříme vše. Můžete použít cedník na halušky, nebo halušky vykrajovat lžičkou. Voda musí vařit a samozřejmě po zavaření hlušek musíme vodu opět přivést k varu. Počkáme až vyplavou, ještě je minutku promíchneme a cedníkem vyndáme.

Do horkých halušek zamícháme bryndzu. Posypeme slaninou a můžeme omastit výpekem právě ze slaniny.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.