Halloweenský koláč s jablky

Share on Facebook
1 koláč porcí
2 / 5náročnost
45 min

Ingredience:

  • 380 g špaldové celozrnné  hladké mouky Pernerka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 10 g citronové kůry
  • 250 g změklé hery
  • 1 vejce
  • 20g skořicového cukru
  • Jablka na náplň koláče
  • Třešňová marmeláda na dokončení

Tipy a Triky:

 Pro lahodnější chuť můžete použít máslo. Na koláč můžete použít i pšeničnou hladkou Pernerku nebo špaldovou hladkou Pernerku. 

 



Postup:

V míse smícháme mouku, citronovou kůru, cukr, vejce a máslo. Vytvoříme těsto, které rozdělíme na dvě poloviny.

První polovinu vyválíme, upěchujeme na dno a po okrajích koláčové formy. Na vyválení si můžeme pomoc pečícím papírem, který dáme z obou stran, aby se těsto nelepilo na váleček. Těsto na dně  propícháme vidličkou.

Jablka nakrájíme na kolečka, odstraníme jádřince a vyskládáme na dno formy.  Jablka posypeme skořicovým cukrem.

Z druhé poloviny těsta vyválíme vrch koláče, do kterého vyřežeme libovolný obličej.  

Koláč přiklopíme a do vzniklých děr dáme marmeládu.

Pečeme v troubě při 170 stupních cca 30 minut. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.