Empanada (taštičky plněné tuňákem a zeleninou)

Share on Facebook
30 porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 45 dkg BIO hladké špaldové mouky Pernerka
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 lžičky soli
  • 12 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 2 dl vody

Náplň na 1 a ¼ dávky těsta:

  • 40 dkg tuňáka v oleji
  • 10 dkg červené cibule
  • 15 dkg kukuřice
  • 4 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 až 5 lžic kečupu nebo protlaku
  • 1 vejce na potření taštiček

Tipy a Triky:

Postup:

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, současně s kukuřicí (cca 1 minutu). Osolíme a opepříme podle chuti. Necháme vychladnout, ale pánev podložte na jedné straně, aby olej stekl pryč ze zeleniny.

Do vychladlé zeleniny bez oleje přimícháme tuňák, sůl, pepř a kečup. Radši dávám kečup než protlak, který není sladkokyselý.

Suroviny na těsto zpracujeme napřed v míse a až později ho zpracujeme na vále rukou. Přikryjeme a necháme půl hodiny odpočinout v kuchyni.

Těsto vyválíme vysoké 2 max. 3 mm, vykrajujeme kolečka na které pokládáme studenou náplň.

Dobře uzavřeme a pokládáme na plech s pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme HORKÝM VZDUCHEM na 180 stupňů dozlatova, to je asi 20 minut.

Taštičky jsou nejlepší vlažné.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.