Dětské řezy

Share on Facebook
14 porcí
2 / 5náročnost
35 min

Ingredience:

Těsto:

  • 10 PL pšeničné polohrubé mouky Pernerka
  • 10 PL třtinového cukru
  • 4 PL kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 6 vajíček – žloutky a bílky zvlášť
  • 2 PL oleje
  • 4 PL teplé vody

Náplň:

  • 2 tvarohy ve vaničce (500g)
  • 2 zakysané smetany (400g)
  • 2 vanilkové cukry
  • Sladilo dle chuti – moučkový cukr, med, čekankový sirup…

Poleva:

  • 50 g hořké čokolády
  • 2 PL mléka
  • 1 PL másla



Tipy a Triky:

  • Do krému můžeme přidat čerstvé borůvky.
  • Místo pšeničné polohrubé Pernerky můžete použít špaldovou polohrubou Pernerku.

Postup:

Nejprve si vyšleháme tuhý sníh z bílku. 

Vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme postupně olej, vodu, kakao, mouku a prášek do pečiva. Promícháme a postupně přidáváme vyšlehaný sníh.

Hotové těsto nalijeme na velký plech a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 minut.

Připravíme si náplň tak, že smícháme všechny ingredience dohromady. 

Upečený korpus necháme zcela vychladnout. Plát rozpůlíme na pul. Půlku potřeme krémem (nebojte se dát silnou vrstvu krému, v lednici poté hezky ztuhne) a poté přiklopíme druhou polovinou plátu. 

V mikrovlnce rozpustíme čokoládu s troškou másla a mléka. Řez pokapeme čokoládou.

Takto hotový řez dáme do lednice alespoň na dvě hodiny, nejlépe přes noc ztuhnout.

Chcete mít ve spíži dostatek pšeničné Pernerky? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.