Dětské řezy

Ingredience:
Těsto:
- 10 PL pšeničné polohrubé mouky Pernerka
- 10 PL třtinového cukru
- 4 PL kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 6 vajíček – žloutky a bílky zvlášť
- 2 PL oleje
- 4 PL teplé vody
Náplň:
- 2 tvarohy ve vaničce (500g)
- 2 zakysané smetany (400g)
- 2 vanilkové cukry
- Sladilo dle chuti – moučkový cukr, med, čekankový sirup…
Poleva:
- 50 g hořké čokolády
- 2 PL mléka
- 1 PL másla
Tipy a Triky:
- Do krému můžeme přidat čerstvé borůvky.
- Místo pšeničné polohrubé Pernerky můžete použít špaldovou polohrubou Pernerku.
Postup:
Nejprve si vyšleháme tuhý sníh z bílku.
Vyšleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme postupně olej, vodu, kakao, mouku a prášek do pečiva. Promícháme a postupně přidáváme vyšlehaný sníh.
Hotové těsto nalijeme na velký plech a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 8 minut.
Připravíme si náplň tak, že smícháme všechny ingredience dohromady.
Upečený korpus necháme zcela vychladnout. Plát rozpůlíme na pul. Půlku potřeme krémem (nebojte se dát silnou vrstvu krému, v lednici poté hezky ztuhne) a poté přiklopíme druhou polovinou plátu.
V mikrovlnce rozpustíme čokoládu s troškou másla a mléka. Řez pokapeme čokoládou.
Takto hotový řez dáme do lednice alespoň na dvě hodiny, nejlépe přes noc ztuhnout.
Chcete mít ve spíži dostatek pšeničné Pernerky? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.