Cuketová buchta

Share on Facebook
1 forma 20 x 30 porcí
1 / 5náročnost
40 min

Ingredience:

  • 160 g pohankové  celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 200 g nastrouhané cukety
  • 3 vejce
  • 30 g kakaa 
  • 120 ml rozpuštěného másla
  • 100ml mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 lžíce medu

Tipy a Triky:

 Nejlépe chutnají s bílým jogurtem.

Postup:

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, nastrouhanou cuketu, rozpuštěné zchladlé máslo, mléko, cukr a med smícháme. Dále smícháme mouku, kakao a kypřící prášek a přidáme do žloutkové směsi. Nakonec zlehka vmícháme sníh. 

Těsto nalijeme do pekáčku s pečícím papírem a pečeme na 175° C cca 30 minut.

Vychladlou buchtu můžeme polít rozpuštěnou čokoládou a posypat strouhaným kokosem. 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.