Cookies z rýžové mouky

Share on Facebook
25 porcí
2 / 5náročnost
40 min

Ingredience:

  • 270 g rýžové mouky Pernerka
  • 170 g změklého másla
  • 180 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky vanilky
  • 2 vejce
  • 180 g čokolády 
  • 50 g mandlí
  • 4 g jedlé sody

Tipy a Triky:

Mandle můžete vyměnit za pistácie či jiné ořechy.

Postup:

Nejdříve si utřeme cukr s opravdu změklým máslem. Přidáme sůl, vanilku, vejce, čokoládu a mandle pokrájené na menší kousky. Nakonec přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou. Dostatečně smícháme.

Vznikne nám lepivé těsto, které uložíme do lednice minimálně na 2-3 hodiny.

Těsto v chladničce ztuhne, po vytažení tvoříme kuličky o velikosti cca 4 cm (v průměru) a klademe na plech s dostatečnými rozestupy. Pečeme na 175 stupňů cca 15-17 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.