Čokoládový bochánek

Share on Facebook
1 bochánek porcí
2 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Těsto:

  • 400 g  žitné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 100 g holandského  kakaa
  • velká špetka soli cca 6g
  • 150 g cukr
  • sušené droždí
  • vanilka nebo vanilkový extrakt
  • citronová kůra z jednoho citronu
  • 200 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 70 g másla pokojové teplota

 

Na dokončení:

  • 100 g  nasekané čokolády – bílá, mléčná, tmavá – dle chuti – dovnitř bochánku
  • 50 g nasekané čokolády na posypání upečeného bochánku 

Čokoládová  poleva

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 50 ml smetany
  • Žloutek na potření



Tipy a Triky:

Bochánek můžeme posypat nasekanými mandlemi nebo přidat mandle i rovnou do těsta. 



Postup:

Do mísy si prosejeme mouku s droždím, přidáme všechny sypké  suroviny a promícháme. Poté přidáme mléko, žloutky a zaděláme těsto.

Do těsta přidáme máslo pokojové teploty a zaděláme.

Těsto necháme na teplém místě kynout cca 40 minut.

Po vykynutí do těsta ještě vmícháme nasekanou čokoládu. Vytvoříme bochánek a dáme na plech ještě cca 20 minut kynout. Těsto potřeme žloutkem. Navrchu nastřihneme do kříže. 

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.

Bochánek polijeme čokoládovou polevou. A ozdobíme nasekanou čokoládou. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.



Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.