Citrónové meringue tartaletky
Ingredience:
Na těsto:
- 3 žloutky
- 220 g špaldové hladké mouky Pernerka
- 75 g cukru
- 130 g másla
- špetka soli
Na dokončení:
- 16 lžic citrónového krému Lemon Curd
Na sníh:
- 3 bílky
- 140 g cukru krupice
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Tipy a Triky:
Tento luxusní dezert můžete péct nejen v malých tartaletkách, ale i v klasické formě na koláč s vyndávacím dnem.
Postup:
Do mísy si dáme mouku, cukr, máslo a sůl a zpracujeme na drobenku. Poté přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto. Práce s těstem musí být rychlá, aby nám pod rukama nezteplalo. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme cca na hodinu do lednice.
Těsto vyndáme z lednice, vyválíme ho, vykrojíme a naplníme do formiček na tartaletky. Dno každé tartaletky propícháme vidličkou a dáme na 15 minut vychladit do lednice. Po uplynutí doby ho pečeme na 180 stupňů 15-18 minut.
Mezitím si v robotu ušleháme bílky, do kterých postupně přidáváme cukr. Hotový sníh musí být tuhý a lesklý. Nakonec přidáme kukuřičný škrob.
Těsto vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout. Do každé tartaletky dáme 2 lžíce citrónového krému a pomocí zdobičky ozdobíme hotovým sněhem.
Pečeme na 90 stupňů cca 90 minut.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.