Celozrnný závin se zelím a slaninou

Share on Facebook
2 záviny porcí
2 / 5náročnost
120 min

Ingredience:

Na 2 záviny budeme potřebovat:

  • 200 g pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 200 g pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka 
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 150 g tvarohu ve vaničce 
  • 3 lžíce octa
  • 3 lžíce vody
  • 4 g soli

Na náplň:

  • 2 velké cibule 
  • 300 g kvalitní slaniny 
  • 400 g kysaného zelí
  • vejce na potření, kmín, hrubozrnnou sůl



Tipy a Triky:

Postup:

Do mísy prosejeme mouku. Přidáme máslo (nakrájíme ho na menší kousky a necháme ho chvíli povolit při pokojové teplotě), vejce, ocet, sůl, vodu a tvaroh (ten vyndáme s větším předstihem z lednice, aby měl pokojovou teplotu). Vypracujeme těsto, které dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice. 

Těsto rozdělíme na 2 části a z každého vyválíme placku ve tvaru obdélníku.

V hlubší pánvi orestujeme nakrájenou slaninu spolu s cibulí, kterou necháme lehce zkaramelizovat. Nakonec přidáme okapané zelí s ještě krátce společně podusíme, aby se všechny chutě krásně propojily.

Po téměř celé ploše (asi 3 cm od každého okraje necháme prázdné) rozprostřeme náplň a závin od kraje zarolujeme. Záviny přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut. 

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

 

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.