Celozrnný bagel

Share on Facebook
10 porcí
2 / 5náročnost
90 min

Ingredience:

Těsto:

  • 450 pšeničné celozrnné hladké mouky Pernerka
  • 3 PL cukru
  • 1 ČL soli
  • Sáček sušeného droždí 8g
  • 300 g vody

Na posypání

  • Semínka dle chuti – seznam, lněné, dýňové atd.

Tipy a Triky:

Postup:

Necháme vzejít kvásek – smícháme 100 g vody, 1 PL cukru a droždí.

Do mísy od robotu nasypeme všechny ostatní ingredience včetně kvásku. Zaděláme hladké těsto. Těsto může lepit – to je v pořádku. Lehce potřeme olejem a přikryjeme utěrkou. Necháme kynout do zdvojnásobení svého objemu, trvá to cca 45 minut. 

Poté rozdělíme na 10 bochánků. Vytvoříme kuličky a vařečkou uprostřed uděláme ďolíček. Prsty ještě vytvarujeme.

Do vroucí vody přidáme 2 PL zbývajícího cukru a vložíme bagel. Vaříme cca 1-2 minutky.

Bagely položíme na utěrku a necháme okapat.  Přendáme na plech, posypeme semínky.

Poté pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 15 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.