Calzone – přeložená pizza

Share on Facebook
3 porcí
2 / 5náročnost
100 min

Ingredience:

Těsto:

  • 350 g pšeničné hladké mouky Pernerka
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 dl čisté vlažné vody
  • Špetka cukru

Náplň: 

  • Rajčatové sugo / pesto / kečup
  • Italský salám 
  • 1 mozzarella kulatá 
  • Hrst mozzarelly strouhané 
  • Hrst bazalky
  • Pár oliv a cherry rajčat na plátky 

Tipy a Triky:

  • Místo pšeničné hladké můžete použít i špaldovou hladkou Pernerku.
  • Calzone můžeme naplnit třeba ricottou, špenátem a uzeným lososem.
  • Na závěr těsto nemusíme potírat vajíčkem, ale olivovým olejem.

Postup:

Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a vypracujeme nelepivé těsto. Necháme vykynout (alespoň 60 minut) na teplém místě. 

Nakynuté těsto dáme na pomoučený vál a vypracujeme tři stejně velké kulaté „pizzy“. 

Půlku těsta potřeme sugem a naskládáme na něj ingredience dle libosti (pozor – sugo ani ingredience nedávejte až do krajů). 

Kraje dokola potřeme rozšlehaným vajíčkem. Polovinu těsta bez ingrediencí přeložíme přes půlku s ingrediencemi. Kraje buď „zarolujeme“ nebo důkladně zamačkáme vidličkou. V tomto případě bude okraj pevně držet, ale navíc bude i lépe vypadat.

Rozpálíme troubu na maximum (obvykle to bývá cca 250 stupňů).

Calzone opatrně nahoře nařízneme, potřeme vajíčkem a dáme péct na maximálně na 12 až 15 minut, až bude mít krásně zlatou barvu. 

Recept připravila @alishaeasycooking

Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.

Nakupte online přes náš e-shop

 

KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU

 

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.