Calzone – přeložená pizza

Ingredience:
Těsto:
- 350 g pšeničné hladké mouky Pernerka
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 dl čisté vlažné vody
- Špetka cukru
Náplň:
- Rajčatové sugo / pesto / kečup
- Italský salám
- 1 mozzarella kulatá
- Hrst mozzarelly strouhané
- Hrst bazalky
- Pár oliv a cherry rajčat na plátky
Tipy a Triky:
- Místo pšeničné hladké můžete použít i špaldovou hladkou Pernerku.
- Calzone můžeme naplnit třeba ricottou, špenátem a uzeným lososem.
- Na závěr těsto nemusíme potírat vajíčkem, ale olivovým olejem.
Postup:
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a vypracujeme nelepivé těsto. Necháme vykynout (alespoň 60 minut) na teplém místě.
Nakynuté těsto dáme na pomoučený vál a vypracujeme tři stejně velké kulaté „pizzy“.
Půlku těsta potřeme sugem a naskládáme na něj ingredience dle libosti (pozor – sugo ani ingredience nedávejte až do krajů).
Kraje dokola potřeme rozšlehaným vajíčkem. Polovinu těsta bez ingrediencí přeložíme přes půlku s ingrediencemi. Kraje buď „zarolujeme“ nebo důkladně zamačkáme vidličkou. V tomto případě bude okraj pevně držet, ale navíc bude i lépe vypadat.
Rozpálíme troubu na maximum (obvykle to bývá cca 250 stupňů).
Calzone opatrně nahoře nařízneme, potřeme vajíčkem a dáme péct na maximálně na 12 až 15 minut, až bude mít krásně zlatou barvu.
Recept připravila @alishaeasycooking
Chcete mít ve spíži dostatek všech Pernerek? Objednejte si je v našem e-shopu na adrese https://eshop.pernerka.cz.
Nakupte online přes náš e-shop
KOUPIT PERNERKU V E-SHOPU
KDE KOUPÍTE PERNERKU
Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.
A u mnoha dalších drobných prodejců...
PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH
Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.