Bublanina s ovocem do remosky

Share on Facebook
1 malá remoska porcí
1 / 5náročnost
55 min

Ingredience:

  • 10 dkg hladké pšeničné celozrnné mouky Pernerka
  • 8 dkg moučkového cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 velká vejce
  • 60 ml oleje
  • 4 až 6 lžic mléka

Dále:

  • 20 dkg ovoce (maliny, jahody, třešně)
  • máslo a hrubá mouka do formy

Tipy a Triky:

Postup:

Žloutky s cukry šleháme metlou do pěny, přidáme olej a šleháme opět 1 minutu.

Přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

Těsto rozprostřeme do máslem vymazané a hrubou nebo polohrubou moukou vysypané remoskové formy o průměru 25 cm.

Posypeme ovocem. Pokud je ovoce mokré, je lepší spodní části ovoce položit do mouky, aby se nepropadlo při pečení až na dno formy.

Přiklopíme a necháme péct. !!!!!! Víko remosky určitě nepředehřívejte !!!

Pečeme 30 až 33 minut. Necháme vychladnout a pokud jste měli remosku dobře vymazanou a vysypanou, půjdou nakrájené kousky bublaniny krásně vyndat.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.