Bretaňský máslový koláč s náplní ze sušených švestek

Share on Facebook
1 koláč porcí
2 / 5náročnost
60 min

Ingredience:

Těsto:

  • 30 dkg pohankové celozrnné mouky Pernerka
  • mouka na podsypávání podle potřeby
  • 20 dkg třtinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 6 žloutků
  • 1/4 lžičky soli
  • 20 dkg másla

Náplň:

  • 20 dkg sušených švestek
  • cca 1 dl vody nebo černého čaje
  • skořice podle chuti

Dále:

  • máslo na vymazání formy
  • 1 vejce a 3 lžíce mléka na potření koláče

Tipy a Triky:

Postup:

Sušené švestky namočíme do čaje, po změknutí přidáme skořici a rozmixujeme.

Suroviny na těsto dobře zpracujeme rukou a necháme půl hodiny v lednici odpočinout.

Větší polovinu těsta rozválíme a vložíme do máslem vymazané formy o průměru 28 cm. Nezapomeňte udělat půl centimetrové okraje.

Na těsto rozprostřeme náplň. Rozválíme druhou část těsta, položíme na náplň a potřeme vajíčkem s mlékem. Koláč ozdobíme nožem a pečeme v předehřáté troubě na 180 max. 185 st. cca 35 minut.

Položíme na mřížku, odepneme formu a necháme vychladnout.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.

 

A u mnoha dalších drobných prodejců...



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.